المتفائله عميــدة الأقسام نائب المشرف العام علي منتديات عائلة العراقي المكيه
عدد الرسائل : 16919 العمر : 64 العمل/الترفيه : عمـيـدة الأقســــام مزاجي : رقم العضوية : العضوية العراقيه من الطبقة الأولي تاريخ التسجيل : 14/08/2008
موضوع: كيكة الكريم كراميل الإثنين يوليو 26, 2010 4:39 am
مقادير كريم الكراميل: 2بيضة 1/4 كيلو سكر كوب لبن فانيليا
طريقة تحضيره: اضربي البيض كويس مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية لما تحسّي إن السكّر ذاب تماماً، وبعد كده ضيفي اللبن والفانيليا.
لتحضير الكراميل: 1/3 كوب سكّر وبتسيّحيه على النار لغاية لونه ما يبقى ذهبي، وبعد كده حطي الكراميل في القالب أو الصينية اللي هتعملي فيها الكيكة، وحطيه في الثلاجة لغاية ما يجمد.
مقادير الكيك:بيضة 1/4 كيلو زيت 1/2 كيلو سكر ناعم 1/2 كيلو دقيق كوب لبن فانيليا بيكينج باودر ذرة ملح
لتحضير الكيك: 1- اضربي البيضة كويس بالمضرب، وبعد كده حطي عليها السكر واضربيهم معاها كويس جداً لغاية ما يذوبوا.
2- بعد كده ضيفي عليهم اللبن والزيت والفانيليا والملح واضربيهم كلهم مع بعض كويس.
3- بعد كده ضيفي باقي المكوّنات، واخلطيهم مع بعض كويس جداً واضربيهم بالمضرب الكهربائي.
طريقة الترتيب في الصينية: 1- بعد ما الكراميل يجمد، طلّعي الصينية من الثلاجة، وبعد كده صُبّي فيها الكريم وبعد كده عجينة الكيكة، وساوي سطح الكيكة كويس.
2- حطي الصينية في حمام ماء ساخن، ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة، وبعد ما تحسي إن الكيكة استوت، طلعيها وحطيها في الثلاجة شوية، وبعد كده قدميها.. وبالهنا والشفا.